Fog – fogdoki – lórúgás

2010-09-29 –n, azaz pontosan 2 napja, elmentem fogorvoshoz. Ez pedig nálam az elmúlt majd 10 évben nem történt meg. S, csak azért nem, mert annak idején, még Győr városában történt meg velem, hogy egy sintér, aki magát képes volt „fogorvosnak” titulálni, megkínzott és úgy vette ki az akkor aktuális fogamat, hogy utána két napig 40.5 fokos lázzal fetrengtem otthon. Pedig csak a begyült váladékot kellett volna kiszednie, mivel épp gyökérkezelés alatt álltam. De ügyeletre kellett bemennem és ő ott úgy gondolta, hogy nem a gennyet szedi ki, hanem a fogamat, gyulladt állapota ellenére. Na azóta én még csak a környékére sem mentem egy fogorvosi rendelőnek sem. Ez persze meglátszik a fogsoromon, mert olyan mint, a cirkuszkerítés: Ritka szép!

Előzőleg azonban, még szinte minden alkalommal, érzéstelenítő nélkül kértem a beavatkozások elvégzését. Például a fogtöméshez sem kellett. No igen! De rég is volt!

Most viszont, nevezett napot megelőző éjszaka, épp dolgoztam. S, közben olyan fogfájás jött rám, hogy a felhős égbolt ellenére láttam az összes látható csillagot. Ezen pedig annyira felbuzdultam, hogy a 9:25 –kor induló busszal mentem is a megyei fogászatra és ott megkerestem, az elveimmel szöges ellentétben, az egyik ismerős hölgyet, aki fogorvos.

Juditnak, mivel így hívják Őt, röviden vázoltam az előzményeket, egészen Győrig. Erre Ő teljesen meglepő módon nem az injekciós tű után nyúlt, hanem finoman, de mégis alaposan átvizsgálta a fogaimat, köztük azt a szuvas versenyzőt is amelyik nagyon fájt, és megállapította róla, hogy menthető.

De mivel szinte elviselhetetlenül fájt, így felírt egy granulátum formátumú gyógyszert a részemre és megbeszéltük, hogy a fogaimat rendbe hozza. A gyógyszerről csak annyit, hogy egy igazi lórúgás. S, bizony vagy 30 féle komoly mellékhatása lehet. De kipróbáltam és működik.


S, ehhez a rendbehozatalhoz, csak egy feltételt szab, mégpedig, hogy ne harapjam le a kezét. Mivel a feltételes reflexeim, Győr óta, duplán működtek s, az első szám felé való nyúlásakor kis hijján az ujjára haraptam. Azóta eltelt két és fél nap, de még csak a második zacsi (adag) gyógyszer fogyott el. S, így látok már némi esélyt arra nézve, hogy a fogazatomat végre tényleg engedem valakinek rendbe hozni.

10 hozzászólás ehhez “Fog – fogdoki – lórúgás”

 • gyik írta:

  HaaaaHa !
  Szoptatni … Vagy szopatni, meee háát nem mindegy 🙂 🙂 🙂

 • Csülök írta:

  Na jó, azért aki akarja az bekaphatja! 😀 😀

 • lancelotbeka írta:

  Atyaisten,komoly lista….fasza kis gyógyszer,ráadásul szedése közben tilos szoptatni… 🙂

 • Csülök írta:

  Valamint:

  2. TUDNIVALÓK A XILOX ALKALMAZÁSA ELŐTT
  Ne alkalmazza a Xilox-ot:
  – ha túlérzékeny (allergiás) a nimezulidra vagy a Xilox készítmény bármely egyéb összetevőjére;
  – ha már volt allergiás reakciója (pl. ziháló légzés, orrfolyás vagy orrdugulás, csalánkiütés) acetilszalicilsav vagy más nem-szteroid gyulladásgátló alkalmazását követően;
  – ha Önnél korábban olyan reakció lépett föl a nimezulid alkalmazásával kapcsolatban, ami érintette a máját;
  – ha egyéb olyan gyógyszert szed, amiről köztudott, hogy károsítja a májat, pl. paracetamol vagy bármilyen más fájdalomcsillapító vagy NSAID;
  – ha függőséget okozó gyógyszereket szed, vagy ha már kialakult gyógyszer- vagy más szerekkel kapcsolatos függőség;
  – ha rendszeresen és nagy mennyiségben fogyaszt alkoholt;
  – ha májbetegségben szenved, vagy fokozott a májenzim-aktivitása;
  – ha peptikus (gyomor- vagy nyombél-) fekélye van, vagy volt a múltban;
  – ha volt már gyomor- vagy bélvérzése;
  – ha volt már agyvérzése (sztrók);
  – ha bármilyen vérzési rendellenessége vagy bármilyen, véralvadási zavar okozta problémája van;
  – ha szívelégtelensége vagy veseműködési zavara (csökkent veseműködése), illetve bármilyen májműködési zavara van;
  – ha lázas vagy influenzás (testszerte fájdalmat érez, nem érzi jól magát, borzong vagy rázza a hideg, vagy hőemelkedése van);
  – a terhesség utolsó 3 hónapjában;
  – ha szoptat.
  Ne adja a Xiloxot 12 év alatti gyermeknek!
  A Xilox fokozott elővigyázatossággal alkalmazható
  – Bármely cukorra való érzékenység esetén – lépjen kapcsolatba orvosával, mielőtt ezt a gyógyszert elkezdi szedni
  – Ha a felsoroltak közül bármelyiket szedi, mivel ezek kölcsönhatásba léphetnek az Xilox- szal:
  – vérhígítókat (véralvadásgátlók, aszpirin vagy más szalicilátok),
  – vízhajtókat (diuretikumokat) szívelégtelenségben vagy magas vérnyomás esetén,
  – lítiumot, melyet depresszióra és hasonló állapotokra alkalmaznak,
  – metotrexátot,
  – ciklosporint.
  Legyen biztos benne, hogy orvosa vagy gyógyszerésze tudja, hogy Ön ezeket a gyógyszereket szedi, mielőtt a Xilox-ot elkezdi szedni.
  – Ha a nimezulid-kezelés során májkárosodásra utaló tünetek jelentkeznek, akkor hagyja abba a nimezulid szedését és értesítse azonnal orvosát. Májkárosodásra utaló tünetek közé tartozik az étvágytalanság, a hányinger, a hányás, a hasi fájdalom, a tartós fáradtság, vagy a sötét színű vizelet. Ha már volt peptikus fekélye, gyomor- vagy bélvérzése, fekélyes vastagbélgyulladása (kolitisz ulceróza), vagy Crohn-betegsége, számoljon be erről orvosának, mielőtt bevenné a Xilox-ot.
  – Ha a Xilox-kezelés ideje alatt láz és/vagy influenzaszerű tünetek (testszerte jelentkező fájdalom, rossz közérzet, borzongás vagy hidegrázás) jelentkeznek, akkor hagyja abba a készítmény szedését, és tájékoztassa kezelőorvosát.
  – Ha szív- vagy vesebetegségben szenved, a Xilox bevétele előtt ezt közölnie kell orvosával. A Xilox szedése során a veseműködése tovább romolhat.
  – Ha időskorú, akkor előfordulhat, hogy orvosa rendszeresen akarja Önt látni, hogy ellenőrizhesse, hogy a Xilox nem okoz-e gyomor-, vese-, szív- vagy májproblémákat.

 • Csülök írta:

  4. LEHETSÉGES MELLÉKHATÁSOK
  Mint minden gyógyszer, így a Xilox is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.
  A mellékhatások gyakoriságát, vagyis hogy hány beteget érinthetnek az egyes mellékhatások, a következőképpen jelölik: gyakori, nem gyakori, ritka és nagyon ritka.
  Gyakori (10 kezelt betegből kevesebb, mint 1-nél fordul elő):
  hányinger, hányás, hasmenés, májenzimek emelkedése.
  Nem gyakori (100 kezelt betegből kevesebb, mint 1-nél fordul elő):
  szédülés, székrekedés, hasi puffadás, vérnyomás emelkedés, nehézlégzés, gyomornyálkahártya gyulladás, vizenyősség, kiütés, viszketés, fokozott izzadás.
  Ritka (1000 kezelt betegből kevesebb, mint 1-nél fordul elő):
  rossz közérzet, általános testi gyengeség, szorongás, idegesség, rémálmok, homályos látás, gyors szívverés, hőhullámok, vérnyomás ingadozás, túlérzékenység, vérzékenység, bőrkiütés, bőrgyulladás, vizelési zavarok (vizeletürítési zavar, vér a vizeletben,) káliumszint emelkedése a vérben.
  Nagyon ritka (10 000 kezelt betegből kevesebb, mint 1-nél fordul elő):
  Aluszékonyság, látászavar, fejfájás, forgó jellegű szédülés, hörgőgörcs, asztma, szájnyálkahártya gyulladás, gyomor- és nyombélfekély és vérzés (esetleg átfúródással), szurokszínű széklet, májgyulladás (esetenként fatális), májkárosodással összefüggő agyvelőbántalom (Reye szindróma) sárgaság, veseelégtelenség és gyulladás, súlyos allergiás reakciók, melyek bőrkiütéssel, a bőr lemezes hámlásával járnak (eritéma multiforme és Stevens-Johnson szindróma), a testhőmérséklet csökkenése, a vörösvérsejtek, a fehérvérsejtek, a vérlemezkék számának csökkenése,
  Májkárosodásra utaló gyanús tünetek (étvágytalanság, hányinger, hányás, hasi fájdalom, kimerültség, a vizelet sötét elszíneződése, sárgaság) jelentkezése esetén a kezelést fel kell függeszteni és azonnal orvoshoz kell fordulni.
  Amennyiben gyomor-bélrendszeri vérzés vagy fekély jelentkezik, a kezelést azonnal fel kell függeszteni, és orvoshoz kell fordulni.
  Ha bármely mellékhatás súlyossá válik, vagy ha a betegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb tünetet észlel, kérjük, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét.

 • lancelotbeka írta:

  Én már csak arra lenék kíváncsi,miféle mellékhatásai lehetnek a gyógyszernek…??Még jó,hogy a kis Csenge egészségesen megszületett,így ha a cerkának lesz baja a mellékhatásoktól,nyugodt lélekkel lehet miskárolni. 🙂 🙂

 • gyik írta:

  Hitvány Hüllő ? …
  Meg háát 🙂 … egyebekiránt ha az a hüllö kiütne az nem csak egy fogászati kezelés idejére tartana, az eléglenne egy agyműtét ideére is … 🙂 🙂 🙂 …
  Amúgy meg van ennés jobb fájdalomcsillapító, csak drágább, és csak egy mellékhatása van, rászoksz … úgy híják, hogy KOKAIN ! … 🙂 🙂 🙂

 • Csülök írta:

  Na, igen azért (is) vannak a jóbarátok! 🙂

  S, ahogy én azt a hitvány hüllőt ismerem, még vállalta is volna!
  :D:D:D

 • dorc írta:

  Lehet hogy jobban jártál volna ha megkéred Gyíkot vagy Békát hogy üssenek ki arra a kis időre míg rendbe teszik a fogazatod:) Tudod.. azért vannak a jó barátok!:)

 • dorc írta:

  hihi..:) csak rá ne szokj a cuccra:)

Hózzászólás írása